Gra solo czy ze znajomymi? 🧐

• 22
    Replies
  • 426
    views
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    Name:  Screenshot 2022-08-17 155631.jpg
Views: 90
Size:  74.5 KB

Hej wszystkim!

W świecie gier bywa różnie, czasem wolimy przemierzać bezkresny świat w pojedynkę, czasem lepiej jest mieć kogoś przy boku do wspólnych przygód, walk i poszukiwań. Jak to w życiu bywa, niekiedy dana gra idzie nam lepiej, niż naszym towarzyszom, lub na odwrót - na swoim przykładzie mogę śmiało stwierdzić, że grając w WoWa z jedną z moich dobrych znajomych, ona cały czas musi pilnować, żebym nie zginęła 🙊

Jak to więc bywa, czasem lepiej grać samemu, niż ze mną... 😂

A jak to jest u Was? Wolicie odkrywać nowe gry i światy w pojedynkę, czy przeważnie umawiacie się ze znajomymi na wspólne granie? 🙂
    • Jakiej gry nie możesz doczekać się w 2025 roku? Powiedz nam tutaj 🎮
    • Zobacz nowe produkty Lenovo tutaj oraz tutaj💻
    • Masz jakieś hobby poza graniem? Opowiedz nam w tym temacie🌍
  • 22 Replies

• Saka's Avatar
    Level 52
    na swoim przykładzie mogę śmiało stwierdzić, że grając w WoWa z jedną z moich dobrych znajomych, ona cały czas musi pilnować, żebym nie zginęła 🙊

Jak to więc bywa, czasem lepiej grać samemu, niż ze mną... 😂

Oj, to dynamika jak u mnie i chłopa, bo mam tendencję do... doznawania dysktrakcji kiedy nie jestem na serio zaangażowana w grę. Potrafię sobie patrzeć na drugi monitor i przeglądać gatki w sklepie, a w grze bijooo 😅

Ale jak jest powaga, to pełna powaga. Nikt na mnie nie narzeka w rajdach i m+. No chyba, że dziewczyna ich pobiła w numerkach i mają Weltschmerz.

Z racji mojego tła mam sentyment do mmo, lubię sobie popisać na czacie z innymi graczami. Niestety, ostatnio w tych grach jest coraz mniejszy nacisk na społeczność i się to objawia różnymi niefajnymi interakcjami...

Solo gry też bywają fajne, przeważnie grywam w bardziej casualowe, żeby się odprężyć. Chociaż różnie to bywa... zdarza się, że "nope, normal is too easy" i gram na hardzie. Pewnie częściej niż się do tego przyznaję. Mam też kontroler do xboxa (a konsoli niet), używam go żeby się wygodniej rozwalić w fotelu przed kompem, zwłaszcza w grach typu platformer to jest fajne.
  • TrendaTen's Avatar
    Level 52
    Ja jestem typem gracza fabularnego. Niedzielnego zresztą też. Wszelkie gry sieciowe wymagają jakiejś tam regularności której nie mam. Tryb kooperacji na kanapie sprawdza mi się rewelacyjnie. Z dzieckiem ogrywam serie Lego jedna za drugą. Nie wiem czy to kwestia tego, że z kimś gram czy, że z kimś konkretnym ale sprawia mi więcej frajdy niż jak grałem sam w gry nieprzeznaczone dla grupy wiekowej syna.
    [Kliknij aby dodać podpis]
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    Oj, to dynamika jak u mnie i chłopa, bo mam tendencję do... doznawania dysktrakcji kiedy nie jestem na serio zaangażowana w grę. Potrafię sobie patrzeć na drugi monitor i przeglądać gatki w sklepie, a w grze bijooo 😅

Ale jak jest powaga, to pełna powaga. Nikt na mnie nie narzeka w rajdach i m+. No chyba, że dziewczyna ich pobiła w numerkach i mają Weltschmerz.

Z racji mojego tła mam sentyment do mmo, lubię sobie popisać na czacie z innymi graczami. Niestety, ostatnio w tych grach jest coraz mniejszy nacisk na społeczność i się to objawia różnymi niefajnymi interakcjami...

Solo gry też bywają fajne, przeważnie grywam w bardziej casualowe, żeby się odprężyć. Chociaż różnie to bywa... zdarza się, że "nope, normal is too easy" i gram na hardzie. Pewnie częściej niż się do tego przyznaję. Mam też kontroler do xboxa (a konsoli niet), używam go żeby się wygodniej rozwalić w fotelu przed kompem, zwłaszcza w grach typu platformer to jest fajne.

@Saka to prawda, fajnie popisać z innymi w grze, ja często tak robię w WoWie, przeważnie zadaję pytania jak czegoś nie wiem 😁 ale raz znalazłam pomocnych graczy, którzy dodali mnie do grupy i pomogli pokonać bossa, z którym sama nie dałabym sobie rady!

Ja nie mam kontrolera i może na tym tracę, bo w niektórych grach tak na pewno łatwiej i przyjemniej grać 🤔
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    Ja jestem typem gracza fabularnego. Niedzielnego zresztą też. Wszelkie gry sieciowe wymagają jakiejś tam regularności której nie mam. Tryb kooperacji na kanapie sprawdza mi się rewelacyjnie. Z dzieckiem ogrywam serie Lego jedna za drugą. Nie wiem czy to kwestia tego, że z kimś gram czy, że z kimś konkretnym ale sprawia mi więcej frajdy niż jak grałem sam w gry nieprzeznaczone dla grupy wiekowej syna.

@TrendaTen mi też brak regularności przyznam szczerze, gram na telefonie w Empires & Puzzles, i ostatnio logowałam się kilka dni temu, chyba mnie niebawem wyrzucą z sojuszu 🙊

No tak, gra z kimś z rodziny to frajda 😊 Pamiętam, że wspominałeś, że Twój syn był zainteresowany Minecraftem, jak to się skończyło, spodobał mu się czy nie bardzo? 🙂
  • Saka's Avatar
    Level 52
    @Saka to prawda, fajnie popisać z innymi w grze, ja często tak robię w WoWie, przeważnie zadaję pytania jak czegoś nie wiem 😁 ale raz znalazłam pomocnych graczy, którzy dodali mnie do grupy i pomogli pokonać bossa, z którym sama nie dałabym sobie rady!

Nie wiem czy retail czy classic. Na retailu mam w miarę mocną postać, jak z czymś trzeba pomóc to daj znać. 😆Mniej więcej znam grę, bo jakoś tam minęło dwanaście lat...
  • TrendaTen's Avatar
    Level 52
    @Aaricia na razie trochę za trudne dla niego, nie dopracował sterowania (oglądania się) i jak rozmawiamy to mówi, że lubi i mu się nie podoba ale jak ma wybór to albo wybiera lego (teraz dajemy Lego Movie) albo coś wspólnego typu Cookie Bash czy Moving Out
    [Kliknij aby dodać podpis]
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    Nie wiem czy retail czy classic. Na retailu mam w miarę mocną postać, jak z czymś trzeba pomóc to daj znać. 😆Mniej więcej znam grę, bo jakoś tam minęło dwanaście lat...

@Saka dzięki, tak, mam retail 😊 Jak coś, będę wołać o pomoc 😂 12 lat, to już pewnie znasz każdy zakamarek każdego obszaru!
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    @Aaricia na razie trochę za trudne dla niego, nie dopracował sterowania (oglądania się) i jak rozmawiamy to mówi, że lubi i mu się nie podoba ale jak ma wybór to albo wybiera lego (teraz dajemy Lego Movie) albo coś wspólnego typu Cookie Bash czy Moving Out
    @TrendaTen to pewnie jeszcze trochę potrwa, ja lubię Minecraft, ale też zajęło mi sporo czasu opanowanie komend itd. Do dzisiaj nie potrafię zbudować dachu na swoim domu w naszej wiosce 😂
  • Saka's Avatar
    Level 52
    @Saka dzięki, tak, mam retail 😊 Jak coś, będę wołać o pomoc 😂 12 lat, to już pewnie znasz każdy zakamarek każdego obszaru!

No, niestety przez to, że Blizzard rzadko kiedy ponownie wykorzystuje stary content, to nie każdy zakamarek już pamiętam. Jednak jak nie pamięcią, to może toporem się problem rozwiąże. 😂