Ze streamem przez świat

• 7
    Replies
  • 1646
    views
  • taxbwithu's Avatar
    Level 8
    Cześć wszystkim,
    Jestem Michał. Jak z tytułu wynika - od czasu do czasu lubię sobie postreamować i pewnie jak część z Was, trafiłem tutaj poprzez konkurs w którym do wygrania jest komputer od firmy Lenovo. Ogólnie tego posta używam jako testu mojej nowej (ukochanej) klawiatury, dlatego trochę postaram się rozpisać. Swoją przygodę z tworzeniem rozpocząłem w 2013 roku od serii "Battlefield 3" w wykonaniu duetu Rock and Rojo. Tak bardzo mi się to spodobało, że zacząłem sam tworzyć. Najpierw nagrywałem z gier (do tych filmików się nie przyznawałem), potem nagle okazało się że ludzi zaczęły interesować moje piosenki, dlatego od tego czasu staram się przekazywać wytwory mojego umysłu na innych ludzi.
    Poza twórczością (jak to lubię nazywać) artystyczną, zajmuję się też programowaniem i innymi dziedzinami kreatywnego myślenia, dlatego jeśli macie jakieś pytania, to możecie poznać odpowiedzi dotyczące zarówno fluttera jaki i obróbki wideo - zawsze spieszę z radością, żeby powiedzieć że nie wiem.
    Ponadto - pewnie tak jak wy - jestem zapalonym graczem i żadna gra mi nie straszna, jednak mam pewną słabość do gier, które oferują angażującą fabułę, ponieważ od lat młodości uwielbiam historie, które pochłaniają mnie w pełni i po których czuję się zagubiony i nie wiem co ze sobą zrobić.

Życzę wszystkim miłego dnia i powodzenia w obecnie trwającym konkursie (a moja klawiatura sprawuje się wyśmienicie) <3
  • 7 Replies

• Aaricia's Avatar
    Community Manager
    Serdecznie witamy @taxbwithu! 🤗

Cieszę się, że klawiatura spełniła swoje zadanie wzorowo 😁 Jakie gry streamujesz najczęściej? Zaciekawiła mnie Twoja twórczość - jaki rodzaj muzyki tworzysz? Z chęcią posłuchamy, jeśli pozwolisz 😉
    • Jakiej gry nie możesz doczekać się w 2025 roku? Powiedz nam tutaj 🎮
    • Zobacz nowe produkty Lenovo tutaj oraz tutaj💻
    • Masz jakieś hobby poza graniem? Opowiedz nam w tym temacie🌍
  • TrineAartje's Avatar
    Level 8
    tak też jestem ciekawa tej muzyki :) Pozdrawiam
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    @taxbwithu czekamy z niecierpliwością, uchylisz rąbka tajemnicy? 😀
  • taxbwithu's Avatar
    Level 8
    @Aaricia @TrineAartje wybaczcie, nie sprawdzałem forum.
    Dziękuję bardzo za pytania i zainteresowanie.

Jeśli chodzi o streamy to mierzę się obecnie z Elden Ringiem (dwa razy przeszedłem sam, za trzecim odkryłem "remote play" i przechodzę po raz trzeci). Ogrywam też TWD i staram się utrzymać w "LEM'ie" w CS:GO. Ogólnie na razie nic na co na razie mógłbym zaprosić.

Co do piosenek - jeśli ktoś śledzi gamingowe tematy to możliwe że słyszał którąś z nich:
    CS:GO - Esportowy sen
    Fortnite - Słuchaj Zdziś
    Obecnie też tłumaczę piosenki Bo Burnhama na język polski. (Podobno "sztuka ssie" wyszło całkiem nieźle)

I ogólnie nagrywam wszystko co przyjdzie mi do głowy. Pewnie powinienem poszukać kogoś do wokalu, ale nie potrafię "wytrzymać" więc zwykle nagrywam swój głos i wrzucam. (Z pełną świadomością że nie jest to dobry wokal)
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    @taxbwithu co do Elden Ringa, to słyszałam, że strasznie ciężko przejść! Ile czasu zajęło Ci pierwsze przejście?

Nie słyszałam niestety wymienionych piosenek, ale poszukam 🙂 @TrineAartje zapewne też 😀

Myślę, że każdy krytycznie podchodzi do swojego własnego głosu, lubię śpiewać ale też np. obawiam się, jak to może brzmieć dla innych 🙊
  • taxbwithu's Avatar
    Level 8
    @Aaricia Piękno Elden Ringa polega na tym że samemu wybiera się poziom trudności. Ja nieświadomie zdecydowałem się na ten trudniejszy (build pod siłę) więc pierwsze przejście zajęło ponad 80 godzin. Z inteligencją poszłoby to znacznie szybciej.

Jeśli o głos chodzi, to mam na myśli jedynie takie techniczne rzeczy jak trafianie w nuty, trzymanie dźwięku itp. Bo to czy barwa głosu się podoba to preferencja każdej osoby.

Więc jeśli tylko trafiasz w nuty i przekazujesz swoje emocje w to co śpiewasz, to zdecydowanie nie powinnaś się bać jak zareagują inni. Jest to pewne że znajdą się osoby, którym się nie podoba i takie, które będą zachwycone, ale tak jest ze wszystkim na świecie. Życie jest jedno, nie ma co marnować go na rozmyślanie o tym co inni pomyślą 😁
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    @taxbwithu mądrze powiedziane! 😀 Masz rację, zawsze znajdą się osoby, którym się spodoba, i takie, którym nie. Co do trafiania w nuty to chyba jest ok, często wygrywałam w Singstar ze znajomymi 😁

Hmm 3,5 dnia łącznie na Elden Ring to i tak nieźle! 😎