Zobacz specjalną zapowiedź najnowszych laptopów z serii Legion 7!

• 39
    Replies
  • 2198
    views
  • Prywatny's Avatar
    Level 52
    @Aaricia Oddawałem za każdym razem. Teraz walczę z Lenovo Premium Care ze swoim Legion 5 Pro już 4 raz jest w serwisie. Jeżeli wróci to zacznę nagłaśniać sprawę w internecie, bo to już wyprowadza mnie z równowagi. Kupiłem go w grudniu, a do tej pory może miesiąc go miałem, reszta czasu w serwisach.
    Witaj, o jakich zauważonych wadach piszesz? Mam Legion 5 Pro 16ACH6H i chętnie wymienię się uwagami. W moim modelu już kilka razy "zgubiła się" sieć wifi. Pomimo że inne urządzenia normalnie łączyły się z internetem przez tą samą sieć to dla Legiona była ona niewidoczna,
    Po aktualizacji biosu przez aplikację Vantage straciłem możliwość z korzystania z dołożonego dysku 1TB. Po prostu system go nie widział. Po kilku restartach dysk powrócił, powróciła też stara wersja biosu.
    Nie mogę ustawić podświetlenia RGB w klawiaturze. W aplikacji Ventage nie mam zakładki Lighting. Jest tam puste miejsce. Na filmie instruktażowym dostępnym pod tym linkiem:
    https://youtu.be/as8X3MzFfWc
    widać że aplikacja jest uruchomiona na dokładnie takim samym modelu jak mój. Jak na filmie mogę tylko włączyć/wyłaczyć podświetlenie.
    A u Ciebie co było nie tak z laptopem? Podzielisz się doświadczeniami?
    Starszy Gracz
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    @Aaricia skontaktuje się z Tobą jak znowu laptop mi wróci nie naprawiony. Jeżeli serwis wystawi notę kredytową to sprawę uznam za zamkniętą. Chyba, że jesteś w stanie coś pomóc na obecnym stanie rzeczy ?
    @DarkSylar mogę przekazać Twoją sprawę oraz uwagi bezpośrednio do zespołu Lenovo, nie jestem niestety w stanie powiedzieć nic więcej na chwilę obecną, przed uzyskaniem informacji zwrotnej.
    • Jakiej gry nie możesz doczekać się w 2025 roku? Powiedz nam tutaj 🎮
    • Zobacz nowe produkty Lenovo tutaj oraz tutaj💻
    • Masz jakieś hobby poza graniem? Opowiedz nam w tym temacie🌍
  • DarkSylar's Avatar
    Level 20
    @DarkSylar mogę przekazać Twoją sprawę oraz uwagi bezpośrednio do zespołu Lenovo, nie jestem niestety w stanie powiedzieć nic więcej na chwilę obecną, przed uzyskaniem informacji zwrotnej.

Właśnie dzisiaj wrócił do mnie. tym razem coś zrobili. Znowu wymienili całą płytę główną. zobaczymy czy to pomogło. Odezwę się jakby dalej się powtarzał ten problem.

- - - Updated - - -
    @Prywatny z moim laptopem są dwa główne problemy:

1. Zrywa mi połączenie z monitorem zewnętrznym poprzez display port ( kabel jest dobry):
    https://www.youtube.com/watch?v=uFqZQjbwp4Y

2. Spadek wydajności w grach w każdej nawet najmniej wymagającej:
    https://youtu.be/P-Tyvu0BEPQ

Co do zmiany podświetlenia to na rynek polski wychodziły tylko 5 Pro z białym podświetleniem niestety. RGB były dostępne w USA.
    Hardwarowy maniak, tester i kontroler jakości. Magda Gessler elektroniki 🤣
  • Prywatny's Avatar
    Level 52
    @DarkSylar Dzięki za odpowiedź.
    Nie mam monitora zewnętrznego i nie mogę nic powiedzieć na temat problemu opisanego przez Ciebie. Zmartwiłem się tą informacją ponieważ planuję zakup monitora i obawiam się żeby opisana usterka nie dotknęła także mojego laptopa.
    Co do drugiego punktu to potwierdzam. U mnie też granie bez podłączonego do zasilacza laptopa jest bardzo niekomfortowe. Gry zwalniają zauważalnie. Nie wiedziałem, że można to reklamować.
    I ostatnie, szkoda że na rynek polski znowu trafił produkt o gorszych parametrach niż dla konsumentów amerykańskich 😕
    Starszy Gracz
  • DarkSylar's Avatar
    Level 20
    @Prywatny U mnie spadek następuje z podłączonym zasilaniem i z wyłączonym trybem hybrydowym.

Bez podłączonego zasilania zawsze będzie spadek mocy i to nie jest powód do reklamacji. Jak chcesz grać w wymagające gry to musi być podłączony do prądu i wyłączony tryb hybrydowy.
  • Prywatny's Avatar
    Level 52
    @DarkSylar Dzięki za info, trochę się uspokoiłem. Mam ustawiony tryb hybrydowy i z podłączonym zasilaczem działa to nieźle ale myślałem że np w taki Gothic powinien "hulać" także bez zasilacza.
    Filmiki obejrzałem. Ten problem z podłączeniem monitora jest moim zdaniem dyskwalifikujący sprzęt. Mam nadzieję, że teraz po wymianie płyty głównej wszystko będzie ok.
    Starszy Gracz
  • DarkSylar's Avatar
    Level 20
    @Prywatny Jak chcesz mieć pełna wydajność karty, czyli 130W to wyłącz tryb hybrydowy. Jak nie wyłączysz to obraz idzie przez zintegrowaną kartę, która obniża wydajność.

Dzisiaj jak zaktualizuje wszystko to będę wszytko wiedział. Dla mnie spadek wydajności jest gorszy, bo uniemożliwia granie.
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    @DarkSylar dzięki za informację, mam nadzieję, że teraz wszystko będzie działać bez zarzutu :) Daj znać!
  • stavanger23's Avatar
    Level 1
    @Aaricia Legiony 7 właśnie zniknęły z ostatniego miejsca gdzie był jakiś wybór (Delkom).
    Kiedy będą dostępne nowe modele w sprzedaży i w jakich orientacyjnie cenach na Polskę?
    Czy z firmą Lenovo jest jakiś kontakt telefoniczny dla zwykłego śmiertelnika czy nic z tych rzeczy?
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    @stavanger23 informacje kontaktowe do Lenovo znajdziesz pod tym linkiem:

https://www.lenovo.com/pl/pl/contact/

Przekażę Twoje pytanie odnośnie dostępności i cen i dam Ci znać, gdy uzyskam oficjalne info 🙂