Microsoft kupił Activision Blizzard!

• 26
    Replies
  • 1561
    views
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    Name:  Screenshot_88.jpg
Views: 185
Size:  93.4 KB

Hej wszystkim!

Z pewnością obiły się Wam o uszy najnowsze wieści ze świata gier - Microsoft kupił Activision Blizzard za blisko 70 miliardów dolarów!

Co sądzicie na ten temat? Jakich zmian spodziewacie się po tym przejęciu?

Aaricia
    • Jakiej gry nie możesz doczekać się w 2025 roku? Powiedz nam tutaj 🎮
    • Zobacz nowe produkty Lenovo tutaj oraz tutaj💻
    • Masz jakieś hobby poza graniem? Opowiedz nam w tym temacie🌍
  • 26 Replies

• Albundie's Avatar
    Level 19
    Akcje SONY spadły o 13%
    20 miliardów euro.
  • Wilku130's Avatar
    Level 1
    Jeszcze mocniejszy GamePass <3. Ciekawi mnie co będzie z Crash-em. Dla mnie od zawsze kojarzy się z Playstation. Czyżby dołączył do kolejnych exclusiv-ów na Xboxa?
  • TheReaperPL's Avatar
    Level 2
    Jak na moje jest to mega wiadomość ze względu na to że sam gram na Xboxie więc będzie więcej gier w które będzie można grać za pośrednictwem Xbox Game Pass, w dodatku jest duża szansa że Microsoft odbuduje/weźmie się za gry które nie cieszą się dużym powodzeniem ze względu na to co zrobił np. Blizzard chociażby z Overwatchem, gdzie wiele osób mówi że ta gra jest martwa i nie da się w to grać z taką frajdą jak kiedyś te 3/4 lata temu ze względu ma to że nie było w niej praktycznie nic nowego, od czasu do czasu nowe skórki i powracające co roku te same wydarzenia czasowe. Druga sprawa to np. Call of Duty od Activision, które nie spełniły oczekiwania fanów a zwłaszcza ostatnie części. W skrócie moim zdaniem jest to bardzo dobry ruch bo Microsoft będzie miało szansę wskrzesić martwe gry, i przy okazji wiele nowych gierek w Game Passie 😁
  • PTRKNN's Avatar
    Level 5
    Ogólnie jako ktoś kto próbuje zostać dziennikarzem growym popełniłem o tym artykuł na swoim blogu.
    Osobiście uważam, że dobrze się stało, bo po pierwsze zmotywuje to Sony do jakiegoś działania, a Actiblizz może wyjdzie z dołka w jakim są. Ja trzymam kciuki, bo mają kilka gier, które darzę dużym sentymentem.
  • Albundie's Avatar
    Level 19
    Zalamanie akcji SONY na wiesc o tym ze Microsoft kupił Activision Blizzard

Name:  SONY.jpg
Views: 129
Size:  45.6 KB
  • Molkar's Avatar
    Level 5
    Hmm z jednej strony to się cieszę, bo to co sobą ostatnimi latami reprezentował Activision Blizzard to było dno...
    Z drugiej strony MS powoli staje się monopolistą i raczej tylko szalony i niepoprawny optymista wierzy w to, że nagle cena GamePassa nie wzrośnie i nie będzie tego wykorzystywał bo jak świat pokazuje monopol nigdy nie jest dobry dla konsumenta.
  • wsad551's Avatar
    Level 1
    internet się dzieli na microsoft, google i meta
  • SiwyTyp's Avatar
    Level 1
    Myślę, że może to być plus dla konsumentów, bo prawdopodobnie GamePass będzie jeszcze bogatszy, a Sony będzie musiało się zacząć bardziej starać o graczy. Activision-Blizzard miało problemy od dłuższego czasu, więc albo pod Microsoftem zaczną wydawać lepsze gry, albo przepadną jak niektóre inne firmy kupione przez Microsoft. Oczywiście kontrola tylu firm przez Microsoft będzie w przyszłości coraz to większym problemem na rynku.
  • wolnekonto9's Avatar
    Level 1
    Sądzę, że był to dobry pomysł xboxa ponieważ pewnie ich zyski sie powiększą, chociaż widze minus dla graczy playstation, bo nie będą mogły pewnie ujrzeć tytułów nowych gier, np. Overwatch 2 które było zapowiadane