nieprawidłowo wgrany BIOS

• 2
    Replies
  • 429
    views
  • nolaloth's Avatar
    Level 4
    Hello,

kupiłem właśnie nową konsolę Lenovo Legion Go. Niestety po aktualizacji sterowników graficznych i BIOSU z tej strony:
    https://support.lenovo.com/my/en/dow...egion-go-8apu1

moja konsola pokazuje tylko i wyłącznie czarny ekran. Konsolę kupiłem w Niemczech, a teraz przebywam w Polsce i pomoc Lenovo twierdzi, że nie gwarantują możliwości naprawy w Polsce, bo konsola Legion Go nie posiada gwarancji międzynarodowej.

Założyłem sprawę, ale wciąż czekam na odpowiedź.

Czy wiecie może jak przywrócić możliwość używania tej konsoli ? (cofnąć wgrany BIOS lub sterowniki). Konsola w ogóle nie wyświetla ekranu.
  • 2 Replies

• Aaricia's Avatar
    Community Manager
    Witamy @nolaloth! Przykro mi słyszeć, że po aktualizacji wystąpił problem z Legion Go 😥 Być może @tomrollauer, który z tego co wiem też wgrywał biosa, będzie w stanie pomóc w tej sprawie 🧐

Ja ze swojej strony, jeśli chodzi o kwestię wsparcia międzynarodowego, mogę także przekazać sprawę, jeśli sobie życzysz?
    • Jakiej gry nie możesz doczekać się w 2025 roku? Powiedz nam tutaj 🎮
    • Zobacz nowe produkty Lenovo tutaj oraz tutaj💻
    • Masz jakieś hobby poza graniem? Opowiedz nam w tym temacie🌍
  • tomrollauer's Avatar
    Level 27
    @nolaloth
    Czy konsola była podłączona do ładowarki podczas aktualizacji BIOS? Sugeruję podłączyć ją do ładowarki i włączyć, uzbroić się w cierpliwość i czekać. Powinna wstać. Nie jestes pierwszą osoba która miała ten problem.
    Jeśli to nie pomoże spróbuj włączyć konsolę trzymając jednocześnie przycisk +. W biosie masz możliwość przywrócenia Go do ustawień fabrycznych.
    Ja jednak zacząłbym od podłączenia GO pod ładowarkę, uruchomienie go i czekanie.
    Odwiedźcie mój kanał na YT, zasubujcie i zostawcie łapkę w górę!
    YOUTUBE - Spectrum PLUS