The Lord of the Rings: Gollum - premiera już dziś!

• 11
    Replies
  • 316
    views
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    Hej wszystkim!

W zeszłym tygodniu rozmawialiśmy na temat nowo zapowiedzianej gry Amazon, osadzonej w świecie Władcy Pierścieni, a dziś swoją premierę miała gra The Lord of the Rings: Gollum!

Name:  LOTRGollum.jpg
Views: 100
Size:  96.3 KB

W tejże grze możemy wcielić się w postać Smeagola i doświadczyć na własnej skórze, jak to jest, stać się Gollumem 😀

Oficjalny trailer możecie zobaczyć tutaj:

Jak Wam się podoba? Macie zamiar ograć? 🙂

P.S. Pozdrowienia dla naszego @GoLLuM13 z tej okazji 😁
    • Jakiej gry nie możesz doczekać się w 2025 roku? Powiedz nam tutaj 🎮
    • Zobacz nowe produkty Lenovo tutaj oraz tutaj💻
    • Masz jakieś hobby poza graniem? Opowiedz nam w tym temacie🌍
  • 11 Replies

• Saka's Avatar
    Level 52
    @Aaricia Z tą grą też problemy. Kosmiczne wymagania na PC, słaby wygląd na konsoli. 😐
    Unamused Snarktooth. Advocate for hearing loss & accessibility. Person, friend and a terrible/terrific* artist.
    *delete as appropriate
  • Homerus's Avatar
    Level 16
    No ja właśnie nie rozumiem fenomenu tej gry. Mi wygląda jak typowa tania gra bez polotu i głębi a wszyscy dookoła jej wyczekują XD Może się mylę i pozytywnie nią zaskoczę, ale póki co pozostaje przy swoim :P
  • Saka's Avatar
    Level 52
    @Homerus Siła własności intelektualnej. Znany świat Śródziemia, postacie itp. Z tego powodu sporo ludzi nadal gra w LOTRO mimo staroświeckiej już grafiki.

Gollum mnie zainteresował, ale jak zobaczyłam wymagania sprzętowe, to od razu mi się odechciało. Przesadzili z tymi kartami graficznymi.
    Unamused Snarktooth. Advocate for hearing loss & accessibility. Person, friend and a terrible/terrific* artist.
    *delete as appropriate
  • Homerus's Avatar
    Level 16
    No magię LOTR rozumiem i sam ją kocham. Stawiam też klimat nad grafiką to i zdarza mi się zagrywać w stare LOTRY z PS2 w coopie. ;P Co do franczyz to wystarczy spojrzeć co obecnie się z nimi robi, choćby takie pierścienie władzy by nabrać dystansu :P
  • Justi's Avatar
    Level 18
    Też mam takie zdanie. Jak pierwszy raz usłyszałam o planach na tą grę to mega się ucieszyłam. Teraz jakoś mój entuzjazm przygasł, ale myślę że jako fanka śródziemia kiedyś będę musiała zobaczyć tą grę :D Sama raczej nie zagram bo za duże wymagania stawia haha
  • GoLLuM13's Avatar
    Level 52
    Pozdrowienia dla ciebie też @Aaricia i wszyscy inni też.

Chcę zagrać w tę grę, ale prawdopodobnie poczekam tak, jak powiedziałem Candela, że nie poradzę sobie z projektem twarzy Gollum 👀
    Tag me to be sure I see the answer and reply to you / Taguez moi pour être sûr que je vois la réponse et vous réponde en retour
    Most of my writings in no particular order (mostly in French) / La plupart de mes écrits sans ordre particulier
    >> HERE/ ICI <<

• Aaricia's Avatar
    Community Manager
    @Saka @Homerus @Justi @GoLLuM13 to faktycznie szkoda, że przy tworzeniu gry nie są brane pod uwagę bardziej wyważone wymagania systemowe - na pewno odbiera to wielu osobom możliwość zagrania, a jeśli ktoś już się zdecyduje, to może to później wpłynąć na recenzję gry, jak będą problemy 🙁
    • Jakiej gry nie możesz doczekać się w 2025 roku? Powiedz nam tutaj 🎮
    • Zobacz nowe produkty Lenovo tutaj oraz tutaj💻
    • Masz jakieś hobby poza graniem? Opowiedz nam w tym temacie🌍
  • Saka's Avatar
    Level 52
    @Aaricia Zwłaszcza, że ta gra miała wyjść pod koniec 2022 i oremiera została przełożona ponoć ze względu na problemy z wydajnością. Coś chyba nie bardzo się przyłożyli do ich rozwiązania.
    *delete as appropriate
  • Homerus's Avatar
    Level 16
    @Saka @Homerus @Justi @GoLLuM13 to faktycznie szkoda, że przy tworzeniu gry nie są brane pod uwagę bardziej wyważone wymagania systemowe - na pewno odbiera to wielu osobom możliwość zagrania, a jeśli ktoś już się zdecyduje, to może to później wpłynąć na recenzję gry, jak będą problemy 🙁

Oj podejrzewam, że wszystko jest wykalkulowane i obliczone w takich projektach. Oni tam mają swoje excele i wiedzą z czego mogą zrezygnować i na rzeczy czego by jak najwięcej zarobić na swoim dziele :P Ot trzeba po prostu nadgonić technologicznie branżę, a nie cały czas ściągać wszystkie wymagania w dół :P