Minirecenzje #0

• 3
    Replies
  • 165
    views
  • TomaszArtysta's Avatar
    Level 6
    Nie wiem czy to forum to właściwa przestrzeń na takie rzeczy, ale pomyślałem, że spróbuję.

Otóż od czasu do czasu wśród darmowych, post-flashowych gier przeglądarkowych znajduję prawdziwe perełki. Są to często gry do przejścia przy jednym posiedzeniu, opierające się na jednym dobrym pomyśle. Jak na coś nieodpłatnego to czuć w nich serce, co jest miłym kontrastem dla gier AAA, które często opierają się na sprawdzonych mechanikach, kosztują krocie i boją się stylistyki innej niż realistyczna.

Ten pomysł ma kilka źródeł:
    a) sprawdzenie się w formie pisanej
    b) chęć docenienia tych często pomijanych tworów
    c) wywołanie efektu ping-ponga (ty mi poleciłeś x, to ja ci polecę y)

Jako pierwszy niech pójdzie "As one against our end". Gra prosta jak budowa cepa, a przy tym dająca więcej frajdy niż budowanie cepa. Wcielamy się w bohatera, który natrafia na innego... bohatera. Po krótkim (mieszczącym się w czterech zdaniach) wprowadzeniu fabularnym ruszamy na ratunek multiświata. Idea gry to parcie przed siebie od portalu do portalu budując małą armię. Tą niestety im większa, tym trudniej utrzymać przy życiu. Dlatego też ciężko przywiązywać się do bohaterów, chociaż strata dobrze wylevelowanego wojownika potrafi zaboleć. Grafika jest mocno retro, ale bardzo czytelna i sympatyczna, natomiast muzyka moim zdaniem świetnie pasuje do ducha tej przygody. Moim zdaniem gra 5/5.

https://www.newgrounds.com/portal/view/800032

PS.: Jeśli recenzje się przyjmą to szukam też lepszej nazwy niż "minirecenzje".
  • 3 Replies

• Aaricia's Avatar
    Community Manager
    @TomaszArtysta bardzo fajny pomysł! Jakiś czas temu rozmawialiśmy w tym wątku na temat stworzenia oddzielnego podforum z recenzjami, co też planuję, no i Twój pomysł idealnie do tego pasuje 😊

Czy następna osoba, która coś poleca, powinna odpisać w komentarzu tutaj, czy rozpocząć nowy wątek Twoim zdaniem?
    • Jakiej gry nie możesz doczekać się w 2025 roku? Powiedz nam tutaj 🎮
    • Zobacz nowe produkty Lenovo tutaj oraz tutaj💻
    • Masz jakieś hobby poza graniem? Opowiedz nam w tym temacie🌍
  • TomaszArtysta's Avatar
    Level 6
    @Aaricia W takim razie chętnie od czasu do czasu coś z siebie tu wyduszę. 😀

Co do polecenia to myślę, że zwykłe polecajki powinny być w odpowiedziach, a jeśli ktoś by miał ambicję zrobić pełnoprawną recenzję to stworzenia nowego wątku jest jak najbardziej adekwatne.

- - - Updated - - -

Co do polecenia to myślę, że zwykłe polecajki powinny być w odpowiedziach, a jeśli ktoś by miał ambicję zrobić pełnoprawną recenzję to stworzenia nowego wątku jest jak najbardziej adekwatne.

- - - Updated - - -

• Aaricia's Avatar
    Community Manager
    @TomaszArtysta plan brzmi dobrze 😀
    • Jakiej gry nie możesz doczekać się w 2025 roku? Powiedz nam tutaj 🎮
    • Zobacz nowe produkty Lenovo tutaj oraz tutaj💻
    • Masz jakieś hobby poza graniem? Opowiedz nam w tym temacie🌍