Gry do chillowania

• 4
    Replies
  • 314
    views
  • TomaszArtysta's Avatar
    Level 6
    Minecraft to taka gra do chillowania. Budujesz sobie pierwszego dnia szałas z ziemi, a potem stopniowo z dnia na dzień twoje jednoosobowe imperium się rozwija. I to jest satysfakcjonujące.

Jakiś czas temu ogrywałem Aground, które relaksowało w podobny sposób - powolne budowanie czegoś i eksploracja. I było to satysfakcjonujące.

Przechodzę do meritum: Polecicie coś nowego w tym guście? Dobrze by było, gdyby były to gry, gdzie kierujesz jakimś bohaterem, bo gry strategiczne zdają się nazbyt oczywiste.
  • 4 Replies

• TrendaTen's Avatar
    Level 52
    Mnie wkręciło Just Cause 3. Jakiś czas temu kupiłem za grosze wersję z wszystkimi dodatkami i tak se leżało. Ale zainstalowałem i ten szał niszczenia i szerzenia chaosu relaksuje mnie jak nie wiem co. Widziałem już że Epic dawał 4kę także mam jeszcze perspektywy na dalsze losy Rico Rodrigueza. Nie jest to typowa strzelanka bo mamy widok z 3cie osoby a system odkrywania mapy jest żywcem wzięty z RPGów. Nie ma mini mapy ale są gwiazdki jak w GTA (i podobną funkcję spełniają). Przemieszcza się za pomocą linki przymocowanej do lewej ręki, spadochronu i wingsuite (z dodatkami to nawet rakietowym wingsuitem). Jak umierasz to odradzasz się niedaleko z pełnym magazynkiem. Można latać śmigłowcem, pływać łodzią, jeździć czołgiem, skuterem itd. Gra dzieli się na 2 typy zadań - rozwałka gdzie trzeba niszczyć słabo oznaczone elementy albo misje (z check pointami) które są trochę trudniejsze ale też trochę ciekawsze
    [Kliknij aby dodać podpis]
  • TomaszArtysta's Avatar
    Level 6
    @TrendaTen Dzięki :) Pochylę się nad tym tytułem.
  • TrendaTen's Avatar
    Level 52
    @TomaszArtysta nie jest to górnolotna produkcja po której zmieni się Twoje życie ale odbijanie miast, wiosek i baz wojskowych z rąk złego Di Ravelo potrafi wciągnąć na dobre godziny

Są tam mini misje typu - przeleć przez zestaw kręgów, podjedź autem w określonym czasie, zniszcz co się da w 1:30.

jak odbierasz Epici to masz 4kę w bibliotece, a jak nie to widziałem, że na enebie są wersje XXL dla 3ki za całkiem przyjemne pieniądze
    [Kliknij aby dodać podpis]
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    @TrendaTen dzięki za polecenie koledze 👍
    @TomaszArtysta jak już pograsz, czekamy i na Twoją opinię 😀
    • Jakiej gry nie możesz doczekać się w 2025 roku? Powiedz nam tutaj 🎮
    • Zobacz nowe produkty Lenovo tutaj oraz tutaj💻
    • Masz jakieś hobby poza graniem? Opowiedz nam w tym temacie🌍